Er Luthers lys Bibelens lys?

Er Luthers lys Bibelens lys?

Når det  gælder Luther skal vi forstå at han var et menneske, og at han var et brugbart redskab i Guds hånd i reformationsårene. Det var virkelig et gennembrud for noget nyt. Luther blev ikke færdig med den endegyldige sandhed; men han brød igennem den religiøse mur, og en åbenbaring om Jesus, det var ikke noget nyt; men gammel nyt, som blev åbenbaret for menneskeheden, efter at have været skjult i ganske mange år, i et katolsk mørke med religiøst magtmisbrug og vildfarelse.

Apostlenes Gerninger fortæller os om apostlenes og profeternes lære. Luthers åbenbarelse om retfærdiggørelse af nåde, blev en ny begyndelse, ind i  en tilbagevenden af det der kendetegnede den første menighed.  Nu er tiden kommet, hvor vi må tilbage til Bibelen for at rette op på kirken. Fortsætter vi med det vi holder på med i vore dage kommer kirken ud af Guds plan, og vil ikke fungere som en sund kirke. En kirke baseres, og har sin eksistens berettigelse, ved at følge Guds plan og vilje. Bibelen er vor rettesnor, og ikke et sekulariseret samfund med dets ideer.

Martin Luther er jo efterhånden en gammel mand. Martin Luther blev født d. 10. november 1483 i Eisleben og døde d. 18. februar 1546, ligeledes i Eisleben 62 år gammel. Det var en anden tid da Luther levede, og det han var oppe imod kan vi ikke forestille os i vore dage. Helt sikkert krævedes der en mand med mod og stærk overbevisende tro, for at kunne være brugbar til det gennembrud der skulle til for at Guds rige kunne komme ind på ret kurs. Det er jo så bare bedrøveligt at mange i dag helt har glemt hvad Luther stod for, og på mange områder er vi på vej tilbage til en vildfarende tilstand for Guds rige. Folk som oplever det Luther oplevede bliver i dag kaldt for ekstreme i visse kristne sammenhænge. Det betyder jo at åbenbaringen Luther fik som ændrede hans liv fuldstændig behøver et nyt pust. Martin Luther forkyndte i al sin enkelthed evangeliet:

Luthers bøn ved dødslejet bekræfter at Luther var frelst af nåde. Han havde taget imod Jesus som sin personlige frelser, og det er det evangeliet handler om. Det er indgangen til Guds rige.

Luthers bøn:

”O, min himmelske far, vor Herre Jesu Kristi Gud og Fader, du al trøsts Gud: Jeg takker dig, fordi du har åbenbaret mig din kære søn Jesus Kristus, på hvem jeg tror, hvem jeg har prædiket og vidnet om, hvem jeg har elsket og lovprist, hvem den onde pave og alle ugudelige vanærer, forfølger og håner. Jeg beder dig, min Herre Jesus Kristus: Lad min arme sjæl være dig befalet. O, himmelske fader! Skal jeg nu forlade dette legeme og rives bort fra dette liv, så véd jeg dog forvist, at jeg evigt skal blive hos dig, og at ingen kan rive mig ud af dine hænder.”

 

Nyeste kommentarer

16.07 | 03:12

Oskar Grove Dear brother in christ I am pleased to inform that ours is a regi...

09.07 | 11:06

Jeg er Ove Kingod og stammer fra biskop Ths. Kingos storesøst...

20.11 | 07:41

Hej Oscar. Må jeg bruge billedet David spiller for Saul fra www.denglad...

19.11 | 13:51

Tak for positiv respons. Utroligt alligevel at Kingo slægten har været her.

unsplash